4 webdesign trends voor 2011

Het web ontwikkelt zich in een razend tempo met nieuwe technieken, betere inzichten in gedrag en de sterke mobiele ontwikkelingen. Dat betekent nogal wat voor website designs. Hier 4 mogelijke webdesign trends voor 2011.

Webdesign trends 2011

 

Het web ontwikkelt zich in een razend tempo met nieuwe technieken, betere inzichten in gedrag en de sterke mobiele ontwikkelingen. Dat betekent nogal wat voor website designs. Hier 4 mogelijke webdesign trends voor 2011 via Mashable.

1. Mobiel wordt mainstraim

Hoewel het momenteel met corporate site, sites van MKB bedrijven, sites van overheden etc nog erg gesteld is qua mobiele toepasbaarheid, kunnen we verwachten dat de komende jaren organisaties steeds meer aansluiting moeten vinden in hun online aanwezigheid aan de mobiele gebruikers.

2. Webdesign wordt steeds gespecialiseerder

In de nabije toekomst kunnen we spreken over Splinternet: het internet wat geconsumeerd wordt over een zeer divers aantal platformen en devices (computers, smartphones, tablets om er maar een paar te noemen). Niet alleen de technologieën kunnen daartussen verschillen, ook de scherm resoluties. Nu is het nog veelal een allround webdesigner die voor alle platformen het design ontwikkelt (als de opdrachtgever of het bureau daar al bij stil staat). In de nabije toekomst zullen dit ook specialisten zijn die zich toeleggen op één technologie of onderwerp.

3. Simpele, cleane designs voor websites

Gewoon een trend die je in steeds meer websites terug ziet komen: een simpel en clean design, gericht op usabiltiy waarbij oog voor detail en typografie een belangrijke rol speelt. Een bijkomend voordeel van deze trend is dat dit soort websites vaak ook zonder mobiele versie prima bruikbaar zijn op smartphones en tablets.

4. Webdesign wordt steeds meer leading over print design

Deze behoeft geen uitleg toch...?! Nou vooruit: vroeger was de uitwerking van de corporate identiteit in huisstijl, logo etc vaak een klus voor de "Print designer", maar met de sterke verschuiving naar online, zullen steeds meer merken ervoor kiezen om ook de online geörienteerde designers het voortouw te laten nemen bij zaken als corporate huisstijl, logo, visitekaartjes etc. tegenwoordig

Het volledige artikel: 4 mogelijke webdesign trends voor 2011 via Mashable

remco
Remco van Buren
30 Dec 2010
Dit artikel is
3238x bekeken

Deel dit artikel via:

  • Share on Google+
Nieuwsbrief
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben de eerste die reageert!
This thread has been closed from taking new comments.
Laatste "Gespot" artikel
"Close to home | It can wait", de viral video met statement van AT&T