Binnenkort verwacht: de 5 miljoenste mobiele internetgebruiker

Onder andere Emerce kwam een week geleden met het nieuws dat het afgelopen half jaar het aantal Nederlanders dat maandelijks mobiel internet gebruikt met 61 procent is gegroeid. In februari waren er nog “maar” 1,5 miljoen mobiele telefoonbezitters online, inmiddels is dit aantal gegroeid tot 2,42 miljoen. Maar wat betekent dat voor de komende 6 maanden als deze groei in hetzelfde tempo doorzet?

De ontwikkeling afgelopen half jaar

De stijging van 61% is op zijn minst explosief te noemen. Advertentienetwerk Mads had namelijk in het begin van dit jaar berekent dat in februari het aantal mobiele internetters ten opzichte van januari was gegroeid met 50.000 gebruikers naar de hierboven genoemde 1,5 miljoen. Dat is een stijging van slechts 3,4%.

Als deze toename tussen januari en februari een lineaire trend zou zijn, dan zouden we verwachten dat er nu, een half jaar later, een totale stijging van ongeveer 22% heeft plaatsgevonden en er ruim 1,8 miljoen mobiele internetgebruikers zouden zijn. Maar nee, de stijging is maar liefst 61% naar een totaal van maar liefst 2,42 miljoen! Een toename die bijna 3 keer zo groot is dan wanneer je een lineaire trend zou verwachten.

Ervan uitgaande dat de gegevens correct zijn, dan betekent dat niets meer of minder, dan dat er in de afgelopen 6 maanden een meer dan explosieve groei heeft plaatsgevonden.


De voorspelling voor komend half jaar

Kunnen we nu een voorspelling doen voor het komende half jaar? Als  we gemakshalve in eerste instantie uitgaan van een lineaire groei over de komende periode van 6 maanden die gelijk is aan de groei van het afgelopen half jaar, dan moet er tussen nu en februari 2010 weer een toename van 61% hebben plaatsgevonden. Dat betekent dat er dan in februari 2010 ruim 3,8 miljoen mobiele internetgebruikers zijn. Maar houden we rekening met de explosiviteit waarmee afgeweken is van de lineaire trend van afgelopen 6 maanden, dan hebben we het eerder over 6,7 miljoen gebruikers.

Uiteraard is bovenstaande enkel wat creatief gegoochel met cijfers. Maar de boodschap is duidelijk: het gebruik van mobiel internet groeit en met een hogere snelheid dan we vandaag de dag verwachten.  

Dan is er nog maar één relevante vraag die moet worden gesteld: is uw organisatie klaar voor deze ontwikkelingen in mobiel internet?!

remco
Remco van Buren
02 nov 2009
Dit artikel is
2784x bekeken

Deel dit artikel via:

  • 0
  • Share on Google+
  • 0
Nieuwsbrief

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben de eerste die reageert!
This thread has been closed from taking new comments.
Laatste "Opinie" artikel
35 inspirerende quotes over content marketing die je te pas en onpas kunt gebruiken
35 inspirerende quotes over content marketing die je te pas en onpas kunt gebruiken