"Close to home | It can wait", de viral video met statement van AT&T

We weten het allemaal, social media en verkeer gaan (bijna) net zo slecht samen als drank en verkeer. Maar ben eens eerlijk, zit jij nooit eens je Facebook te checken, een Whatsappje te sturen of snel even een fotootje op Instagram te zetten van de prachtige omgeving wanneer je achter het stuur zit? Ik in ieder geval soms wel... Dom natuurlijk!

Viral video AT&T - It can wait

 

De "It can wait" campagne van AT&T

Social media en verkeer gaan niet samen. Die boodschap hebben we allemaal al honderden keren gezien, gehoord of gelezen. Onder andere door de campagne 'Aandacht in het verkeer' (een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu). De politie is er extra alert op en de boetes zijn in verhouding beduidend hoger dan andere verkeersovertredingen. En ondanks dat blijven mensen toch massaal hun smartphones gebruiken in het verkeer.

De Amerikaanse mobiele aanbieder AT&T wil dat gedrag in de US veranderen en zijn al sinds 2010 bezig met de campagne "It can wait", oorspronkelijk gestart om het gebruik van SMS tijdens het rijden tegen te gaan, maar inmiddels vooral om de gevaren van social media gebruik in het verkeer te laten zien.

Viral video "Close to home"

Twee weken geleden introduceerden ze via YouTube de nieuwste creatie (ism reclamebureau BBDO en Anonymous Content director Frederic Planchon) in deze campagne, de video "Close to home", waarin in een bijna vier minuten durende video wordt getoond welke impacht het gebruik van een smartphone in het verkeer kan hebben. En dan niet alleen op de bestuurder, maar op maar liefst zes personen. Voor sommigen is de impact direct, zoals voor de moeder en haar dochter die in de auto zitten terwijl zij even checkt hoeveel likes de foto van haar dochter al heeft gekregen. Voor anderen indirect als de getuigen van de heftige impact die de ogenschijnlijk minimale afleiding van het checken van haar smartphone heeft. Of zoals ze zelf op YouTube bij de video schreven:

"In Close to Home, we are introduced to six characters on a perfectly average day. Their lives are then irrevocably changed by the devastating consequences of a seemingly innocent glance at a phone while driving. No post is worth a life. It Can Wait."

Het verhaal is nu natuurlijk voorspelbaar. Maar de video, die mooi gemaakt is, laat de verhalen van de zes personen visueel sterk samenkomen in een heftig moment. Een duidelijke boodschap, herkenbare verhaallijnen en gewoon mooi gefilmd. En daarmee niet meer dan terecht dat de video inmiddels al meer dan 3 miljoen keer bekeken is en viraal gaat. De video wordt overigens ook nog opgeknipt in commercials van 30 seconden die uitgezonden gaat worden op de nationale TV-zenders in America.

En? Vanaf nu geen social media meer in het verkeer?

remco
Remco van Buren
29 jul 2015
Dit artikel is
5383x bekeken

Deel dit artikel via:

  • 0
  • Share on Google+
  • 0
Nieuwsbrief

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben de eerste die reageert!
This thread has been closed from taking new comments.