De afmetingen van afbeeldingen op social media - infographic

Het draait online natuurlijk steeds meer om visuele content. En of het niet al lastig genoeg is om goede visuele content te (laten) creëren, het feit dat elk social media netwerk weer zijn eigen afmetingen hanteert maakt het er niet makkelijker op. Want je wilt natuurlijk wel dat je content optimaal getoond wordt op elk social netwerk dat je gebruikt. En of je nou met je bedrijf net eindelijk de eerste stapjes op social media gaat zetten, of een echte veelgebruiker, expert of social savvy bent, het blijft een hele opgave om de juiste afmetingen te gebruiken. Goed nieuws, deze infographic is een handig spiekbriefje voor de juiste afmetingen van jouw visuele content voor de belangrijkste social media netwerken!

De afmetingen van alle afbeeldingen op social media - infographic

Consistente brand uitstraling 

Voor veel bedrijven is social media inmiddels wel een vast onderdeel(tje) van hun marketingkanalenmix. Sommige kiezen bewust voor een platform waarop ze aanwezig zijn, anderen durven het aan om meerdere social media kanalen in te zetten. En dat is nog een hele uitdaging. Niet alleen verwachten mensen andere dingen op de verschillende platformen van bedrijven, de platformen gebruiken in de basis ook nog eens andere uitgangspunten zoals de afmetingen van de te gebruiken content. En aangezien de meeste bedrijven streven om in hun verschillende kanalen wel een consistente uitstraling te hebben, betekent dat voor elk platform netjes andere afmetingen gebruikt moeten worden. Niet alleen voor de profielafbeeldingen, maar ook voor de te delen content. 

Infographic: de afmetingen van afbeeldingen op social media netwerken

Nu kun je al die verschillende afmetingen natuurlijk uit je hoofd leren, maar ja, er zijn zo veel verschillende soorten profielen en soorten postings met verschillende soorten afmetingen, dat dat nog een hele klus is. Dus dan is zo'n spiekbriefje als deze infographic van tentsocial wel handig met daarin de afmetingen van afbeeldingen op Facebook, Twitter, Google+, LinkedIN Pinterest, Instagram en Youtube

 

afmetingen afbeeldingen social media 2015 - infographic

 

Natuurlijk handig om de infographic even op te slaan op je computer. En misschien leuk om even te delen zodat je ook mensen uit je netwerk een hoop (uitzoek)werk en onnodige fouten bespaart. 

Afmetingen veranderd?

Social media platformen veranderen enorm snel. En aangezien deze infographic al langer dan een dag oud is, kan het zijn dat er op een platform al weer een wijziging heeft plaatsgevonden ten aanzien van de afmetingen van afbeeldingen. Kan gebeuren... Maar zou leuk zijn als je dat dan hieronder even laat weten.

Update nav feedback via andere platformen:

Maurice van Wieringen gaf in een LinkedIn discussie deze waardevolle toevoeging:

"Jammer dat de infographic outdated is. LinkedIn biedt 'Products & Services' al een tijdje niet meer aan en de nieuwe 'Showcase pages' komen nu niet aan bod in de infographic. Hierdoor ontbreken belangrijke andere afmetingen. Gedeelde afbeeldingen op LinkedIn (350 x scaling hight), thumbnail van Pulse posts 70 x 70 en featured Pulse image 698 x 400."

 

remco
Remco van Buren
24 jul 2015
Dit artikel is
7892x bekeken

Deel dit artikel via:

  • 24
  • Share on Google+
  • 8
Nieuwsbrief

Reacties (4)

Heel zinvolle info en heel eerlijk dat je de toevoeging van Maurice opneemt. Ook mooi dat het in een infographic staat, tegelijk is de info dan moeilijk te actualiseren. Wat mij betreft verwerk je alles tot een blogstuk (met beeldmateriaal) waarin je alle wijzigingen bijhoudt zodat die in één keer te zien zijn en de lezer daar geen commentaren oid voor nodig heeft. Ik zag staan dat ik mijn profielfoto op Google+ kan veranderen en ik heb de standaardfoto uit de jaren 80 vervangen door een eigen foto.
Rob Visser  14 aug 2015 - 16:30
Dank voor je reactie, Rob. En natuurlijk leuk om te horen dat je de informatie zinvol vindt.
Remco van Buren  26 aug 2015 - 01:15
Ik krijg af en toe bericht dat er een nieuwe reactie is geplaatst. Dat blijkt dan niet het geval te zijn. Daarom meld ik me nu af voor het ontvangen van reacties.
Rob Visser  22 sep 2015 - 01:19
Kan ik me voorstellen, Rob. De site wordt af en toe lastig gevallen door "comment spammers" die een reactie vol met linkjes en teksten over medicijnen, pillen etc achterlaten. Die verwijder ik zsm en het IP-adres wordt vervolgens geblokkeerd, maar dan heb je al wel een melding gekregen dat er een reactie is geplaatst. Excuses.
Remco van Buren  21 okt 2015 - 15:15
  1. 1
This thread has been closed from taking new comments.
Laatste "Gespot" artikel
"Close to home | It can wait", de viral video met statement van AT&T