De evolutie van social media - Infographic

We kennen natuurlijk allemaal die video's van Socionomics over "Social Media Revolution". Maar wat blijkt, social media vindt haar oorsprong al in 1792. Dus er is eerder sprake van een Social Media Evolutie in plaats van Revolutie. Althans, volgens deze infographic...

Een social media evolutie?

Tja, alles hangt natuurlijk gewoon een beetje af van de definitie die je hanteert over social media. Voor sommigen is social media eigenlijk alleen de " big five" (Facebook, Youtube, LinkedIn, Twitter en Google+). De start van het social media tijdperk ligt dan bij de introductie van Facebook. Anderen beseffen dat er voor de introductie van Facebook online al samen sociaal werd gedaan op allerlei blogs en platformen en die zien de start dus een paar jaar eerder liggen bij ontwikkelingen als Blogger, Wikipedia en misschien zelfs initiatieven als E-Bay. Maar als je social media ziet als een mediakanaal waarbij interactie centraal staat, tja, dan kun je helemaal terug naar 1792, het jaar waarin de telegraaf geïntroduceerd werd. Althans, volgens deze infographic. 

Daar heb je verder helemaal niets aan, en feitelijk bezien is deze infographic dus van weinig toegevoegde waarde. Maar ja, laten we eerlijk zijn, infographics zijn leuk om te delen. En het is wel grappig om de verschillende platformen en hun geboortejaar zo eens bij elkaar te zien.

De evolutie van Social Media

 

remco
Remco van Buren
21 Mar 2014
Dit artikel is
12084x bekeken

Deel dit artikel via:

  • 13
  • Share on Google+
  • 1100
Nieuwsbrief

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben de eerste die reageert!
This thread has been closed from taking new comments.
Laatste "Gespot" artikel
"Close to home | It can wait", de viral video met statement van AT&T