Facebook introduceert Facebook Messenger

Facebook heeft vandaag 9 augustus Facebook Messenger geïntroduceerd geïntroduceerd. Facebook Messenger is een nieuwe mobiele app die het sturen van berichten vereenvoudigt en je zo een snellere manier geeft berichten naar je vrienden of groepen te sturen.

Facebook introduceert Facebook Messenger

 

Facebook Messenger is een nieuwe app

Facebook Messenger is een losstaande app. Je hoeft op je mobiel dus niet eerst de Facebook app te openen op zoek naar de functie, maar met één enkele klik kun je je berichten openen of nieuwe berichten verzenden. De berichten worden afgeleverd met een notificatie en tekst, dus de kans is groter dat ontvanger van je bericht hem direct ziet.

Je kunt de berichten naar al je contacten sturen, of ze op Facebook zitten of alleen als contact in je telefoon staan.

De Facebook Messenger app is een uitbreiding van Facebook messages, dus al je gesprekken (of het nu tekstberichten zijn, chatsessies, emails of messages) worden op 1 plek beheerd. Je kunt dus zowel via je telefoon als via het web de volledige geschiedenis van je berichten terug vinden.

Map feature en Group conversations op Facebook Messenger

Realtime communiceren vanaf verschillende plekken met een groep mensen kan lastig zijn. Zeker als de communicatie over en weer gaat. Met Messenger kun je een group conversation starten en iedereen tegelijk een bericht sturen. Alle berichten van de mensen in de groep worden als thread weergegeven.

En als je ervoor kiest om ook je locatie toe te voegen, dan kan degene waarmee je de conversatie voert je ook terugvinden op de Facebook Messenger Map. Uiteraard kun je ook foto's toevoegen.

Facebook Messenger contact screen
Facebook Messenger message screen
Facebook Messenger group messages screen
Facebook Messenger map

Facebook Messenger is op dit moment beschikbaar in Amerika, Canada, Engeland en Ierland. In de komende weken zal het ook beschikbaar worden in andere landen waaronder Nederland.

En als het straks in Nederland komt, zorgt de Facebook Messenger App dan dat SMS iets van vroeger wordt?

 

remco
Remco van Buren
10 aug 2011
Dit artikel is
8852x bekeken

Deel dit artikel via:

  • 1
  • Share on Google+
  • 0
Nieuwsbrief

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben de eerste die reageert!
This thread has been closed from taking new comments.
Laatste "Gespot" artikel
"Close to home | It can wait", de viral video met statement van AT&T