Facebook ongekend populair in de VS en domineert internetgebruik

De populariteit van Facebook lijkt geen grenzen te kennen. Nieuwe cijfers van het Australische marketing bedrijf Hitwise geven aan dat afgelopen week dat 10% van het totale internetverkeer en 1 op de 4 pageviews voor Facebook was.

Facebook ongekend populair

 

Uit de cijfers van het Australische marketing bedrijf Hitwise lijkt de populariteit van Facebook dus geen grenzen te kennen. De nieuwe cijfers die aangeven dat afgelopen week  10% van het totale internetverkeer en 1 op de 4 pageviews voor Mark Zuckerberg's vriendennetwerk was, maakt Facebook groter dan het machtige Google en Youtube samen.

10% van het internetverkeer in de VS is voor Facebook

In maart van dit jaar oversteeg Facebook voor het eerst het aantal bezoeken van Google. Die groeitrend heeft stug doorgezet. Uit het onderzoek van Hitwise is gebleken dat met als peildatum 13 november van dit jaar het internetverkeer in vergelijking met dezelfde datum een jaar eerder is toegenomen met met 60%. Was van het totale internetverkeer op 14 november 2009 nog "slechts" 6.41% voor Facebook bestemd, inmiddels is dat doorgegroeid naar 10,28%. En daarmee 3,07% meer bezoekers dan Google op 13 novemer 2010.

Naast Facebook laat ook Youtube nog een flinke stijging zien, van 1,92% van het totale internetverkeer in november 2009 naar 3,12% in 2010. En hoewel minimaal, ook Google laat nog een groei zien. Met een toename van 0,40 ontvangt Google in november 2010 7,21% van het totale internetverkeer in de VS.

Facebook visitors share by Hitwise

 

1 op de 4 pageviews in de VS is voor Facebook

Maar behalve dat er de meeste traffic van internetgebruikers in de VS naar Facebook gaat, vindt ook de meeste content consumptie plaats op Facebook. Maar liefst 1 op de 4 pageviews is op dit sociale netwerkplatform. Het marktaandeel pageviews van Facebook is in de week van 13 november 2010 gegroeid naar 24,27% (ter vergelijk, dit was 16,68% in dezelfde periode in 2009) en daarmee heeft het 3,8x zoveel content consumptie als de nummer 2, Youtbe (met 6,93% van het totaal aantal pageviews).

pageviews facebook nov 2010 - Hitwise

 

Wat kunnen we van het Facebook gebruik in Nederland verwachten?

De populariteit van Facebook in Nederland is nog niet te vergelijken met die in de VS. Uit gegevens van Facebaker blijkt dat Facebook in de VS bijna 144 miljoen leden kent, wat overeenkomt met 46% van de totale bevolking en meer dan 60% van de mensen die online zijn. In Nederland zijn deze aantallen nog veel lager, "slechts" 3.318.100 mensen in Nederland hebben een facebook account. Dat is 18,70% van de totale bevolking en maar 21% van de internetpopulatie. Maar ook in Nederland groeit het aantal facebook gebruikers sterk met een groei van meer dan 10% in de afgelopen 6 maanden.

Facebook ontwikkeling Nederland

 

De kans dat Facebook ook in Nederland het meest dominante platform gaat worden, is groot. De vraag is waarschijnlijk: wanneer?

remco
Remco van Buren
22 nov 2010
Dit artikel is
4799x bekeken

Deel dit artikel via:

  • 4
  • Share on Google+
  • 0
Nieuwsbrief

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben de eerste die reageert!
This thread has been closed from taking new comments.
Laatste "Opinie" artikel
35 inspirerende quotes over content marketing die je te pas en onpas kunt gebruiken
35 inspirerende quotes over content marketing die je te pas en onpas kunt gebruiken