Google maakt “Click-to-Call” ads meetbaar

Google werkt hard om het potentieel van zijn search advertising producten aan te tonen aan marketeers. Eén van de nieuwe producten welke Google heeft aangekondigd proeven mee te doen zijn de zijn “click-to-call” advertenties.

De werking van "Call Metrics"

Het principe van het programma is simpel: het wijst aan elke click-to-call mobile advertentie een uniek telefoonnummer toe. Dit unieke nummer wordt automatisch ingevoegd in pay-per-click advertenties die worden weergegeven op mobiele apparaten en op zoek naar advertenties op normale desktop computers. Wanneer een gebruiker het nummer belt of erop klikt via zijn mobiele apparaat, dan wordt het gesprek doorgeschakeld naar de adverteerder. De statistieken bevatten vervolgens de zoektermen die voorafgingen aan de oproep, evenals meer gedetailleerde informatie zoals de duur van het gesprek en het netnummer van de beller.

 

Call metrics ad at the top of the search results

 

Call metrics at the right of the search results

 

Call metrics ad on a high-end mobile device

 

De mogelijkheden van "Call Metrics" voor marketeers

Google zegt dat het product marketeers zal helpenoffline acties, zoals aankopen op de winkelvloer, effectiever te koppelen aan online search ad campagnes.

Surojit Chatterjee, senior product manager voor Google AdWords, zei gisteren in een blogbericht op Inside Adwords over "Call Metrics" dat het product marketeers zal helpen hun strategieën te  verfijnen om ervoor te zorgen dat ze het beste resultaat uit hun advertenties krijgen. "Je kunt bijvoorbeeld verschillende advertentieteksten testen om te zien welke in de meeste telefoongesprekken resulteren en de marketingbudgetten inzetten op de campagnes met de hoogste ROI," schreef hij.

Call Metrics is momenteel alleen beschikbaar voor een beperkt aantal Amerikaanse adverteerders, maar Chatterjee zei dat het de komende maanden zal worden uitgerold. Op dit moment is Call Metrics nog gratis (de adverteerders die betrokken zijn bij de tests krijgen alleen de klikken in rekening gebracht), maar Google zegt dat het plannen heeft om in de toekomst een vergoeding voor het product te vragen.

 

Video van Google over de werking van "Call Metrics" 

remco
Remco van Buren
03 Nov 2010
Dit artikel is
5512x bekeken

Deel dit artikel via:

  • Share on Google+
Nieuwsbrief

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben de eerste die reageert!
This thread has been closed from taking new comments.
Laatste "Opinie" artikel
35 inspirerende quotes over content marketing die je te pas en onpas kunt gebruiken
35 inspirerende quotes over content marketing die je te pas en onpas kunt gebruiken