Google stopt met support voor Internet Explorer 6

Google staakt de support van verouderde browsers, zoals Internet Explorer 6. Vanaf 1 maart aanstaande gaan ze de ondersteuning gefaseerd afbouwen. Eerst met Google Sites en Docs, andere diensten volgen later.

Google stopt met support voor IE 6

 

Vanaf 1 maart zullen steeds meer Google-diensten niet of niet meer optimaal werken met de sterk verouderde browser Internet Explorer 6 (IE6). Google gaat de ondersteuning gefaseerd staken en start bij Google Sites en Google Docs. "Oudere browsers hebben problemen met rich, interactieve applicaties. Belangrijke nieuwe functies en features zullen niet meer goed werken in verouderde browsers.", aldus Google op het Official Google Enterprise Blog. "Zorg dus dat uw organisatie overstapt op de meest moderne browsers," aldus Google.
Het staken van de ondersteuning geldt overigens niet alleen voor Internet Explorer 6, maar ook voor oudere versies van andere browsers, zoals Firefox en Safari voorgaand aan versie 3. Opera wordt opmerkelijk genoeg überhaupt niet ondersteund door Google.

 Lees op het "Official Google Enterprise Blog" welke browsers Google niet meer gaat ondersteunen.

Verademing ontwikkelaars.

Onder webontwikkelaars zal het een zucht van verlichting geven wanneer IE6 compleet verdwijnd. De brwoser is gewoonweg niet meer geschikt voor alle moderne applicaties en met het verdwijnen van de browser bij de gebruikers, zal er minder tijd nodig zijn om de website te tweaken om het in alle browsers werkend te krijgen. Volgens webmeter Statcounter heeft de sterk verouderde browser wereldwijd nog een marktaandeel van 13,5 procent wereldwijd.  In Nederland is dat aandeel volgens dezelfde bron overigens een stuk lager, namelijk 4,99% volgens Statcounter. Dit zijn voornamelijk consumenten die hun PC niet of nauwelijks updaten of bedrijven die om interne redenen vast zitten aan IE6. Uiteraard adviseren wij wanneer u nog werkt met IE6 de nieuwe Internet Explorer 8 te downloaden.


Zit jullie bedrijf nog op IE6?

De laatste versie van Internet Explorer 6 (SP2) is inmiddels meer dan 6 jaar oud. Omdat de technieken op internet gebied snel gaan, is het logisch dat deze internet browser dan ook flink achterop is geraakt. Niet alleen op gebied van de heersende standaarden, maar ook met betrekking tot veiligheid is Internet Explorer 6 oud te noemen.

Graag zouden we van jullie willen weten of je nog op IE6 zit en zo ja wat is hiervoor de voornaamste reden?

remco
Remco van Buren
01 feb 2010
Dit artikel is
3830x bekeken

Deel dit artikel via:

  • 0
  • Share on Google+
  • 0
Nieuwsbrief

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben de eerste die reageert!
This thread has been closed from taking new comments.
Laatste "Opinie" artikel
35 inspirerende quotes over content marketing die je te pas en onpas kunt gebruiken
35 inspirerende quotes over content marketing die je te pas en onpas kunt gebruiken