How great leaders inspire action Simon Sinek's Golden Circle

Zeer inspirerend verhaal van Simon Sinek. Een wijze les voor elke organisatie die nog steeds alle tijd, energie en budget steekt in het hard roepen over wat ze ze doet en hoe ze dat doet. Wakker worden: het gaat om de vraag waarom je dat doet! TEDx presentatie van Simon Sinek over het Golden Circle model.

Zeer inspirerend verhaal van Simon Sinek. Een wijze les voor elke organisatie die nog steeds alle tijd, energie en budget steekt in het hard roepen over wat ze ze doet en hoe ze dat doet. Wakker worden: het gaat om de vraag waarom je dat doet!

Simon Sinek Golden Circle: Why How What

 

Start with why

Aan de hand van onder andere Apple, Maarten Luther King en de Wright Brothers (ja, inderdaad, die broers die vanaf dat ene strandje voor het eerst een bemand vliegtuig de lucht in kregen) en met een simpel model over Why, How and What laat Simon Sinek zien wanneer leiderschap inspirend werkt, en welke effecten dat kan hebben op onder andere je merk en producten. Voor elk bedrijf wat het volle potentieel uit social media wilt halen, moeten de Golden Circle het startpunt zijn.

Simpel gesteld: People don't buy WHAT you do, but WHY you do it!  Oftewel mensen zijn niet geïnteresseerd in wat je doet en hoe je dat doet, ze zijn geïntresseerd in waarom je dat doet. Dus niet meer denken en handelen vanuit je producten en diensten en de bijbehorende USP's, maar "Start With Why".

remco
Remco van Buren
07 Oct 2010
Dit artikel is
10170x bekeken

Deel dit artikel via:

  • 1
  • Share on Google+
  • 0
Nieuwsbrief

Reacties (1)

Simon Sinek’s Golden Circle is inderdaad een belangrijke inspiratiebron gebleken voor veel mensen én bedrijven. Genoeg reden om hier een mooie ‘explanimation’ van te maken. In minder dan twee minuten legt onze animatie op een begrijpelijke animatie het concept van de Golden Circle uit. Misschien ook leuk voor de lezers van dit blog!

De video dient als inspiratie; voel u vrij om de video te delen! We hopen dat deze video zoveel mogelijk mensen inspireert om vanuit hun waarom te denken!

Op Youtube
https://www.youtube.com/watch?v=fwu9w0QNKx4

Op Getting the picture
http://gtp.nl/page/golden-circle-uitgelegd


MVG,

Paul Schilp
Paul Schilp  25 Sep 2014 - 13:22
  1. 1
This thread has been closed from taking new comments.
Laatste "Gespot" artikel
"Close to home | It can wait", de viral video met statement van AT&T