De invloed van smartphones op de customer journey [Infographic]

Internet is bij het shoppen niet meer weg te denken. Of het nu gaat om prijzen even snel te vergelijken, de laatste trends te achterhalen, even een product delen met vrienden of de daadwerkelijke aankoop, internet speelt een belangrijke rol in de customer journey.

De invloed van smartphones op de customer journey [Infographic]

 

Mobiele trends herdefiniëren e-commerce

In het artikel Mobile First Strategie gaven we al aan dat de sterke opkomst van smartphones en tablets de (online) wereld op zijn kop zet. En dat merken en bedrijven dan ook veel meer vanuit mobiele devices moet gaan leren denken en handelen met betrekking tot hun websites. Dat kunnen we wel stellen, maar het is altijd leuk als die ontwikkelingen ook onderbouwd worden met wat cijfertjes.

En dan is het heel fijn dat het digital marketing technology bureau (dat is een hele mond vol) Monetate meer dan 100 miljoen shopping experiences heeft geanalyseerd. En ondanks dat het voornamelijk Amerikaanse experiences zijn, is daar een heel leuk rapport uit voort gekomen. Tip voor elke marketeer met een CEO of directeur die al dat mobile gebeuren niet zo nodig vindt, zeker even downloaden. Er staan een aantal hele fijne cijfertjes in om hem/haar mee om de oren te slaan.

Uit het rapport blijkt onder andere dat er een ware battle gaande is tussen de iPhone en Android. Android is met een marktaandeel van 61% absoluut de grootste in de markt (tov 20,5% voor iPhone). Daar tegenover staat echter weer dat het aandeel van website bezoekers via een iPhone is significant hoger dan van Androidgebruikers (respectievelijk 5,41% tov 3,31% van het totaal aantal websitebezoekers). En de groei van het aantal bezoekers wat via de iPhone de e-commerce omgevingen bezocht, is ook nog eens flink hoger. En dat alleen is niet zo belangrijk, maar wel als je je bedenkt dat er verschillen in conversie tot aankoop en de gemiddelde aankoopwaarde bestaat tussen de twee soorten smartphone gebruikers.

Dit en meer is vertaald in onderstaande infographic. Nu zijn wij natuurlijk ontzettend benieuwd hoe jullie je smartphone gebruiken in jullie aankoopprocessen. Laat het ons vooral weten via de comments!

 

Infographic: invloed van smartphones op de customer journey

remco
Remco van Buren
23 Aug 2012
Dit artikel is
19342x bekeken

Deel dit artikel via:

  • 7
  • Share on Google+
  • 19
Nieuwsbrief

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben de eerste die reageert!
This thread has been closed from taking new comments.
Laatste "Gespot" artikel
"Close to home | It can wait", de viral video met statement van AT&T