Infographic: Social Media Blunders

Onder het mom van "slimme mensen leren van hun fouten, wijze mensen van de fouten van anderen" een infographic met enkele flinke social media missers van beroemdheden en merken.

Social Media Blunders

 

Enkele voorbeelden van social media blunders en de reactie daarop

Er zijn natuurlijk al tal van voorbeelden van social media blunders, missers, screw ups en #fails en hoe het opgelost werd. Een mooie lijst van meer dan 15 blunders vind je bijvoorbeeld hier. Of wat dacht je van de social media case van Nuon en Essent, Carglass, de Hema of de Telegraaf? En dan zijn er nog die cases waar niet echt sprake is van een blunder, maar waar wel veel meer uitgehaald had kunnen worden. Zoals Heineken bij de introductie van the Tube Commercial en Bavaria met zijn Beertrainers. Hoewel Bavaria naar aanleiding van dat artikel wel heeft laten zien te begrijpen wat social echt inhoudt...

Gelukkig ook veel succesvolle social media cases

Er zijn natuurlijk ook veel voorbeelden van succesvolle cases zoals de Old Spice Guy case, de case van WNF, de Facebook actie van La Place met Pasen en de ontwikkeling van de Marketing & Communicatie Vacatures community. Laten we vooral ook al die leuke inhakers die we steeds vaker voorbij zien komen niet vergeten zoals de Facebook conversatie die tussen een aantal merken starten na het één tweetje tussen Heineken en Douwe Egberts, of de inhakers rond de Elfstedentocht 2012 en rond prinsjesdag in 2012. En tot slot zijn er ook heel wat noemenswaardige viral video's voorbij gekomen zoals die van Corning, Heineken, Chipotle en TNT, die vooral zo mooi zijn omdat ze dicht bij de kern van de merken blijven. Voorbeelden waarbij blijkt dat zelfs een video viral kan gaan als je Start With Why.

Nieuwe infographic met enkele social media blunders

Het Amerikaanse reclamebureau MDG heeft nu een nieuwe infographic gemaakt met enkele recente en minder recente social media blunders en welk effect het heeft gehad. Een Amerikaanse regeringsfunctionaris die foto's van de edele delen van een man rondtwittert, Ashton Kutcher die het ontslag van een Football coach afkeurt terwijl dat om seksuele intimidatie ging, Woody Harrilson die tijdens een AMA (Ask Me Anything) alleen zijn nieuwe film wil promoten, misstappen van Nestle en meer.  

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

Social media blunders

 

Het zijn natuurlijk wel weer vooral voorbeelden van Amerikaanse celebrities en merken. Welke social media blunders van Nederlandse bodem zou jij weleens in een infographic willen zien?

remco
Remco van Buren
26 sep 2012
Dit artikel is
3974x bekeken

Deel dit artikel via:

  • Share on Google+
Nieuwsbrief

Reacties (1)

Hoi Remco,
Dank je voor weer een leuk artikel! Super
frank  28 okt 2012 - 01:58
  1. 1
This thread has been closed from taking new comments.
Laatste "Gespot" artikel
"Close to home | It can wait", de viral video met statement van AT&T