Inzicht in LinkedIn Groups met nieuw Statistics Dashboard

Eén van de interessante mogelijkheden van LinkedIn is de deelname aan discussie groepen. Een mooie manier om bijvoorbeeld relevante informatie te verzamelen, om ideëen uit te wisselen, om te werken aan je personal branding of in contact te komen met voor jou relevante professionals. Maar dan is het wel handig om te weten hoe actief de groep is en wat voor soort professionals lid zijn.

LinkedIn geeft al heel lang inzicht in statistieken rond je persoonlijk profiel en die van company's. Maar wat er in een groep gebeurd was nooit inzichtelijk. Tot vandaag! Want vandaag introduceerde het zekelijke netwerk het Linkedin Groups Statistics dashboard waarmee je voortaan wel een interessant inzicht hebt in een LinkedIn Group.

Linkedin Groups Statistics: Summary Dashboard

LinkedIn Group Statistics Dashboard 

De nieuwe tool binnen de groepen focust op drie hoofgebieden, te weten: Demographics, Growth en Activity. Van elke groep kun je voortaan eenvoudig zien hoe deze op hoofdlijnen hierop presteert. De voorbeelden in dit artikel zijn overigens van één van de Linked groepen die Kittyhawk beheerd: Marketing & Communicatie Vacatures.

LinkedIn Groups Statistics: Demographics

In het Demographics overview zie je wat voor soort professionals in de group actief zijn. Je vindt hier informatie over het gemiddelde senioriteitsniveau, de soorten functies, de belangrijkste regio's en de industrieën van de leden van de groep. Daardoor heb je bijvoorbeeld eenvoudig inzicht of er vooral starters in een groep actief zijn, of juist managers of directieleden. Of dat een groep in het bijzonder op een bepaalde industrie gefocust is. 

LinkedIn Group Statistics Demographic

 

LinkedIn Group Statistics: Growth

Tja, dit behoeft weinig uitleg. In het Growth overview zie je hoe de groep is gegroeid vanaf de oprichtingsdatum, het aantal leden, het groeipercentage per week en het aantal nieuwe leden in afgelopen week. Het geeft daarmee een goed beeld van de populariteit van de groep. Het schijnt overigens dat groepen die een explosieve stijging kennen de "Sky Rocketing" badge krijgen. Een soort van gamification op Groups niveau.  

LinkedIn Group Statistics Growth

 

LinkedIn Groups Statistics: Activity

In het Activity overview wordt inzicht gegeven in datgene waar het in de groepen uiteindelijk om gaat, de discussies. Je kunt eenvoudig zien hoeveel discussies er gestart zijn, hoeveel vacatures er geplaatst zijn en ook het aantal promotionele berichten. En last but not least, het aantal commentaren dat geplaatst is op de discussies, jobs en promoties.

 LinkedIn Group Statistics Activity

 

En natuurlijk heb je de mogelijkheid om de Group Statistics eenvoudig te delen in je netwerk via de gangbare social media kanalen.

Wat denken jullie? Onmisbaar, handig of totaal overbodig?

remco
Remco van Buren
10 Nov 2011
Dit artikel is
4433x bekeken

Deel dit artikel via:

  • 12
  • Share on Google+
  • 0
Nieuwsbrief

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben de eerste die reageert!
This thread has been closed from taking new comments.
Laatste "Opinie" artikel
35 inspirerende quotes over content marketing die je te pas en onpas kunt gebruiken
35 inspirerende quotes over content marketing die je te pas en onpas kunt gebruiken