KLM blundert met WK tweet

De laatste social media blunder komt van KLM. Met het plaatsen van een "grappige tweet" haalde KLM zich de woede op de hals van heel veel Mexicanen. Helaas werd deze tweet als rascistisch bestempeld en kreeg KLM een stortvloed van boze reacties over zich heen.

Adios Amigo

KLM is een voorloper op social media gebied. Vaak zijn wij erg onder de indruk van de social presence van deze luchtvaartmaatschappij. Maar zelfs KLM maakt wel eens een blunder. Het zal je niet ontgaan zijn dat ons Oranje de Mexicanen op het laatste moment magistraal uit het WK geschopt heeft. Een geweldig moment voor ons, maar de Mexicanen dropen af met de sombrero in de hand. KLM vond dit een geschikt moment voor een grappige tweet met een vleugje leedvermaak. Of was dit een ongevoelige racistische tweet? Adios Amigos', schreef de luchtvaartmaatschappij vlak na de uitschakeling door Oranje, maar deze woorden werden niet op prijs gesteld door veel woedende Mexicanen.

KLM werd overspoeld met boze reacties. Dit hadden ze niet aan zien komen en daarom werd na 45 minuten besloten de tweet te verwijderen. Of dat nou een slimme keuze was van KLM is nog  maar de vraag. Want de reacties werden er niet minder om. En de toon niet milder. KLM gelooft in social media servicing. Daarom zag KLM zich genoodzaakt om een blik extra meertalige medewerkers op de klantenservice open te trekken. Op de reacties moet natuurlijk wel een passend excuus komen. Op deze manier hoopt KLM de schade binnen de perken te houden en natuurlijk dat deze storm heel snel overwaait.

We hebben vaker blunders langs zien komen op social media en de opvolging op een dergelijke tweet is van groot belang. KLM heeft inmiddels een passend excuus aangeboden aan de boze Mexicanen. En wellicht nog leuker, ze hebben er een mooi blogbericht over geschreven, Learning by doing it wrong, wat zeker het lezen waard is. Aeromexico postte kort na de tweet van KLM  een trotse welkomsttweet met het bordje 'Arrival' en scoorde daarmee zelfs punten. Dat kan dus ook; scoren na een blunder!

Reactie Aeromexico

barbara
Barbara Berkhout
03 jul 2014
Dit artikel is
3834x bekeken

Deel dit artikel via:

  • 0
  • Share on Google+
  • 3
Nieuwsbrief

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben de eerste die reageert!
This thread has been closed from taking new comments.
Laatste "Gespot" artikel
"Close to home | It can wait", de viral video met statement van AT&T