LinkedIn introduceert Polls in Groups, internet vacatures een van de eersten

Om de participatie in de vele LinkedIn Groups te vereenvoudigen en beter te faciliteren, introduceert LinkedIn de mogelijkheid om Polls aan te maken in de Groups. En één van de groepen van Kittyhawk (Internet Vacatures) is één van de eerste waarin deze functionaliteit gebruikt kan worden.

Linkedin Group Polls naast Discussion

 

Gisteren werd op de LinkedIn Blog de nieuwe functionaliteit in de Linkedin Groups bekend gemaakt. Volgens het artikel is de Poll aangemaakt omdat Moderators van groepen aan hebben gegeven dat ze eenvoudigere manieren tot hun beschikking wilde hebben om interactie te stimuleren. Blijkbaar zijn veel groepen volgens hun moderators "te stil", maar met Polls moeten leden snel zelf Polls kunnen starten en snel en eenvoudig kunnen reageren op die vragen. Net zo gemakkelijk als het geven van een "like", maar dan met de toegevoegde waarde dat de Poll extra inzichten biedt.

Een van de LinkedIn groepen van Kittyhawk "Internet Vacatures" één van de eerste

De nieuwe functionaliteit wordt stap voor stap uitgerold over de groepen. De LinkedIn groep Internet Vacatures van Kittyhawk (een andere succesvolle LinkedIn Group van Kittyhawk is Marketing & Communicatie Vacatures) is één van de eerste groepen in Nederland, zo niet de eerste, waar deze Poll functie nu werkt.

Linkedin Group Polls aanmaken

 

Behalve dat Polls deelname aan de groep moet vereenvoudigen en tot meer inzicht leidt dan enkel "likes", wordt in het artikel gemeld dat uit testen is gebleken dat mensen die deelnemen aan een Poll vaak ook geneigd zijn om daarnaast hun vote te ondersteunen met een comment. Extra interactie en extra informatie dus!

Linkedin Group Polls resultaten

 

De mogelijkheid om een poll te starten op LinkedIn is natuurlijk niet nieuw. Echter, nu kun je met de Poll focussen op de members van één groep in plaats van openbare polls. En met deze nieuwe toevoeging in LinkedIn Groups is Linkedin weer een stapje verder om met de groepen kleinere sociale communities te bouwen binnen het grote zakelijke sociale platform.

Wat vinden jullie van deze nieuwe functionaliteit? Worden groepen hierdoor actiever en interactiever?

remco
Remco van Buren
15 Dec 2011
Dit artikel is
3671x bekeken

Deel dit artikel via:

  • 12
  • Share on Google+
  • 0
Nieuwsbrief

Reacties (2)

Ik verwacht wel, dat door het invoeren van polls in groepen, er meer reacties en interactiviteit ontstaat tussen de leden.
Ik heb afgelopen week een Poll toegevoegd met de vraag: 'Op welke wijze wilt u een nieuw computersysteem aanleren?', waar binnen een week tijd 64 mensen op hebben gereageerd en gestemd.
Ik denk dat de Poll mogelijkheid een grote bijdrage kan leveren aan de kennis van de leden en beter kenbaar gemaakt wordt wat de wensen van de leden zijn .
Joke van Cappelle  16 Dec 2011 - 00:21
Hallo Joke,

Dank je voor je reactie! Leuk om te horen dat je een goede ervaring hebt met de Poll functie. En zinvolle informatie voor je bedrijf lijkt me en misschien zelfs een interessante manier van online prospect generatie gelet op de activiteiten van Future Learning.
Remco van Buren  17 Dec 2011 - 08:19
  1. 1
This thread has been closed from taking new comments.
Laatste "Gespot" artikel
"Close to home | It can wait", de viral video met statement van AT&T