Opinie

Bij 'Opinie' geven wij onze mening over de laatste ontwikkelingen in de online wereld, zoomen in op diverse theoretische modellen, kijken kritisch naar de online campagnes van de merken en delen onze expertise over diverse online technologieën.
Volgt de Telegraaf in de voetsporen van Dell en Nestlé?

Volgt de Telegraaf in de voetsporen van Dell en…

Dat je ongevraagd in de spotlights van Social Media terecht kunt komen is allom bekend. Vaak rest dan een knap staaltje social crisismanagement. Maar niet elk merk is daar op voorbereid. Een alom gebruikte case hoe het niet moet is natuurlijk Dell's Hell, maar onlangs werd ook Nestlé ongewild en…

Het verschil tussen owned, paid en earned media

Verschil tussen owned, paid en earned media

In (online) marketing hoor je steeds vaker gesproken worden over owned, paid and earned media. Maar wat is dan het verschil tussen die verschillende media?

Social Media in de evenementenbranche

Social Media in de evenementenbranche

Op 31 maart en 1 april heeft in de Jaarbeurs Utrecht, Event 10 plaatsgevonden. Remco van Buren heeft namens Kittyhawk een presentatie geven over hoe je Social Media kan gebruiken in de evenementenbranche.

Welke browser moet ik nu kiezen?

Welke browser moet ik nu kiezen?

Vanaf dinsdag krijgen gebruikers van Windows XP, Windows Vista of Windows 7 na een software-update bij het opstarten van internet een keuzescherm met daarop de vijf belangrijkste browsers: naast Internet Explorer zijn dat Firefox, Chrome (Google), Safari (Apple) en Opera. Hen wordt gevraagd een…

Het ontstaan van het logo van Kittyhawk

Het ontstaan van het logo van Kittyhawk

De naam Kittyhawk is bijzonder, daar hoort een bijzonder logo bij. Uiteindelijk is er een compleet nieuw font voor ontwikkeld. Zie hier het verhaal achter het logo. ...

Waar komt de naam Kittyhawk vandaan?

Waar komt de naam Kittyhawk vandaan

Kittyhawk is niet zo maar een naam, maar is verbonden aan belangrijke momenten in de geschiedenis. Benieuwd naar het verhaal achter de naam?!

Augmented reality, wat is dat nou precies?

Augmented reality, wat is dat nou precies?

Steeds vaker kom je de term tegen: Augmented Reality, maar wat is dat nou precies? En nog belangrijker, hoe kunnen we dit toepassen?

Google stopt met support voor Internet Explorer 6

Google stopt met support voor Internet Explorer 6

Google staakt de support van verouderde browsers, zoals Internet Explorer 6. Vanaf 1 maart aanstaande gaan ze de ondersteuning gefaseerd afbouwen. Eerst met Google Sites en Docs, andere diensten volgen later.

Zeven nieuwe functies in uw Google Analytics-account

7 nieuwe functies in uw Analytics-account

Onlangs heeft Google een aantal krachtige nieuwe functies aan Google Analytics toegevoegd. Met deze zeven nieuwe functies kunt u sneller inzicht krijgen, verdergaande aanpassingen maken, geavanceerdere analyses uitvoeren en meer mobiele marketingactiviteiten bijhouden.

What About Social Media?!

What About Social Media?!

Social media seminar presentatie: de impact, hoe het werkt, do's and dont's en uitgangspunten voor een social media strategie.

Hoe zit het met de effectiviteit van onze website design?

Hoe zit het met de effectiviteit van onze website?

We zullen aan de hand van de Quickscan die we gepubliceerd hebben onze eigen website doorlopen en kijken in welke punten we goed scoren en in welke punten we te kort doen.

Social Media ROI: Om je baas te overtuigen...

Social Media ROI: Om je baas te overtuigen...

Social media is hot! Iedereen praat erover, heeft een mening over de zin of onzin ervan en probeert te bedenken hoe dit nieuwe fenomeen in de marketingmix past (ouch! verkeerd uitgangspunt!). En vooralsnog blijft het daar bij…

De effectiviteit van je webdesign bepalen? Doe nu zelf een quickscan!

De effectiviteit van je webdesign bepalen? Doe nu zelf…

Nog veel bedrijven (en helaas ook bureaus) waarderen design vooral op emotionele waarden als mooi, creatief, smaakvol, etc. Maar het belangrijkste is natuurlijk de effectiviteit van het design.

Social media, het nieuwste marketing ding

Social media, het nieuwste marketing ding

Op steeds meer blogs, forums, online professionele netwerken kom je artikelen tegen met onderzoeken in welke mate en hoe marketeers social media gebruiken als onderdeel van hun marketing mix. Er zijn genoeg voorbeelden die laten zien dat we social media niet meer kunnen negeren. Maar kan het…

Social Media Revolution

Social Media Revolution

Een goede video over de impact van social media van XPLANE | Visual thinking . Alweer uit juli 2009, maar met een heel duidelijke boodschap...