Solliciteren zonder Facebook, Twitter of LinkedIn account?

Kom je straks nog ergens aan de bak als je geen gebruik maakt van social media platformen? Als we mogen verwachten dat de ontwikkelingen in Amerika ook hier gaan plaatsvinden, dan is die tijd afgelopen.

Solliciteren zonder social media accounts

 

In vergelijking met Amerikaanse recruiters lopen we in Europa echt nog achter. Hier worstelen we nog volop met problemen als deprivacy van kandidaten. In de VS is dat geen issue meer, Amerikaanse recruiters negeren kandidaten daar gewoon als ze niet te vinden zijn op netwerksites als FacebookTwitter enLinkedIn. Aldus The New York Times

De komst van netwerksites heeft het traditionele solliciteren flink door elkaar geschud. Recruiters weten kandidaten steeds minder te vinden als deze niet actief zijn via eerdergenoemde netwerksites. Een CV opstellen en vacatures zoeken via jobsites is in de VS niet langer voldoende: Amerikanen moeten opnieuw leren hoe ze moeten solliciteren.

Opvallend is dat niet alleen oudere kandidaten, maar ook studenten massaal trachten te weten te komen hoe ze zich best online naar een job netwerken. Ook het fenomeen van 'personal branding' speelt hierbij een belangrijke rol: "wie zichzelf op een consequente manier online weet te presenteren en te promoten, zonder daarbij als zelfvoldaan over te komen, maakt de beste kans op de job." 

Bedrijven die beweren je dit soort vaardigheden snel bij te kunnen brengen, schieten in de VS dan ook als paddestoelen uit de grond.

Gespot op: Dutchcowboys

remco
Remco van Buren
01 sep 2010
Dit artikel is
2217x bekeken

Deel dit artikel via:

  • 0
  • Share on Google+
  • 0
Nieuwsbrief

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben de eerste die reageert!
This thread has been closed from taking new comments.
Laatste "Gespot" artikel
"Close to home | It can wait", de viral video met statement van AT&T