Verhoging engagement Facebook campagne Spa Zuiver

Bij Zuiver Amsterdam kun je terecht voor de complete ontspanning: het is een spa, hotel en sportgelegenheid midden in de Amsterdamse bossen. Tijdens de zes weken durende campagne “Stop and Relax” lieten wij de facebookfans het ontspannen gevoel van Zuiver ook online ervaren.

Content: Ontspantip

 

De bestaande facebookcommunity van Zuiver bestond uit ruim 31.000 fans. Helaas waren zowel het gemiddelde bereik als de gemiddelde interactie niet in verhouding met dit grote aantal. Het doel van de facebookcampagne was daarom ook om de fans meer betrokken te krijgen bij Zuiver. Het middel was “Stop and Relax” – een activatiecampagne in 3 fases. Rode draad was een contentmix binnen hetzelfde thema, bestaande uit tips, voorbeelden en productinformatie.

Fase 1: Kennismaking met thema

In de eerste drie weken maakten de fans kennis met het thema “ontspannen / ontstressen”. Zij konden een persoonlijke stresstest afnemen en zo met een knipoog inzicht krijgen in hun stressniveau van dat moment: Waren ze helemaal zen, zaten ze lekker in hun vel, ging het z’n gangetje, was het tijd om op te laden of was de accu bijna leeg? Fans ontvingen tevens de eerste ontspantips en voorbeelden van ontspanmomenten.

Zuiver Stresstest

 

Fase 2: Oproep tips te delen

Na ontspantips van Zuiver te hebben gelezen, was het tijd voor de fans om hun eigen tips te delen. We deden een oproep om dit te delen, en maakten een app waar ze hun perfecte ontspanmoment konden achterlaten. Veel fans lieten een reactie achter en inspireerden op die manier weer mede-fans om vooral ook hun rustmoment te nemen. De beste tips werden uitgelicht in een post op de tijdlijn van Zuiver en ontvingen daarvoor een bezoek aan de spa van Zuiver. Dat zorgde weer voor een impuls aan tips: anderen wilden daardoor hun eigen tips ook delen.

Oproep: deel jouw rustmoment

 

Fase 3: Gun anderen ook een rustmoment

Vrij snel na de oproep om eigen tips te delen, maakten we het mogelijk voor de fans om anderen een rustmoment te gunnen. Een sympathieke actie waar volop gehoor aan werd gegeven, zonder dat er over een prijs werd gecommuniceerd. Daaruit bleek dat het onderwerp leefde bij de fans. Men zag in wat het belang was van ontspannen na heftige periodes én ‘zomaar’.

Oproep: Wie verdient er een rustmoment?

 

Resultaten

Het doel van de actiecampagne is behaald: gedurende zes weken was er een stijging in betrokkenheid. Fans reageerden meer, deelden de berichten vaker, klikten vaker op ‘vind ik leuk’ en stuwden zo het organisch bereik van de posts op.

remco
Remco van Buren
26 Feb 2015
Dit artikel is
1775x bekeken

Deel dit artikel via:

  • 0
  • Share on Google+
  • 0

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben de eerste die reageert!
This thread has been closed from taking new comments.

Neem contact op

Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Volg ons op Facebook