Viral?! Theo Maassen als bedelaar in discussie met stadswachten

Deze video gaat, of beter gezegd, ging als een lopend vuurtje rond op internet. Theo Maassen die als bedelaar in discussie is met twee Eindhovense stadswachten.

Theo Maassen als bedelaar in discussie met Eindhovense stadswachten

 

Theo Maassen wilde aandacht vragen voor de wijze waarop mensen daklozen zien en benaderen. Vooral als hinderlijk obstakel in de binnensteden van Nederland. En de video werd goed opgepikt, ging rond als een lopend vuurtje over het internet met posts op onder andere nrc.nl, nujij.nl, Dutchcowboys, FlabberVKmag en natuurlijk de Facebook pagina van Kittyhawk en ook op radio en TV werd er aandacht aan besteed. Binnen korte tijd stond de teller op Youtube al op meer dan de 350.000 views. Een viral in wording dus... 

Maar wat blijkt, de video is "door de gebruiker verwijdert". Waarom? Wie zal het zeggen... En nu? Tja, nu kun je hem hier bekijken... 

Wat denken jullie? Als de video niet verwijderd was van Youtube, zou het dan echt viraal zijn gegaan?

 

 

 

 

remco
Remco van Buren
05 Dec 2012
Dit artikel is
3887x bekeken

Deel dit artikel via:

  • Share on Google+
Nieuwsbrief

Reacties (2)

Persoonlijk denk ik dat de video te lang is om als Viral door te gaan.

Het is wel een leuke video (hoe ernstig ook) maar niet zo leuk dat ik rollebollend over de grond ga of er een shock effect optreed. Bij een treffende Viral is dat wel het geval.

Het verbaasd mij dat die stadswachters niet door vragen nadat Theo Maassen verteld bezig te zijn met een project. Ze luisteren dus kennelijk niet echt. Dat is ook de kern. Daklozen worden niet serieus genomen en tellen niet mee.

Het siert hem wel dat hij vraagt hoe het komt dat deze 'situatie' ontstaan is. De rechter is naar mijn idee echt een lulletje rozenwater. Zegt de hele tijd niets, geeft uiteindelijk nog even waarschuwing en kijk schichtig om zich heen toen hij het woord camera hoorde. Hij heeft vast iets te verbergen..

Give it a try! Upload de video opnieuw op Youtube en kijk wat er gebeurd.
Matthieu Reijers  14 Dec 2012 - 10:17
Omdat Theo Maassen in deze video reacties probeert uit te lokken bij de stadswacht, komt hij in de sketch sympathiek over. Men vindt het op de voorhand al leuk. Een willekeurige zwerver zal geen dialoog met de stadswacht aan willen gaan en zo gauw mogelijk de wijk zoeken. Theo kan in zijn persoon wel de gemiddelde zwerver aardig gevonden laten worden, maar in de werkelijkheid vindt men zwervers gewoon lastig en heeft de stadswacht, die hij hier "wat minder bespraakt" wil laten overkomen, gewoon gelijk. Men wil gewoon niet worden aangesproken door een bedelaar.
Gerard R.  25 Dec 2012 - 11:57
  1. 1
This thread has been closed from taking new comments.
Laatste "Gespot" artikel
"Close to home | It can wait", de viral video met statement van AT&T