Nieuwe website met leuke fietstochten voor Fietsstartpunten.nl

Fietsstartpunten.nl is het startpunt voor een recreatief middagje fietsen. De website heeft honderden fietsroutes in heel Nederland, elk met een horeca gelegendheid als vertrekpunt. Kittyhawk heeft de website ontworpen en ontwikkelt.

Een site voor de recreatieve fietser en de horeca ondernemer

Fietsstartpunten.nl is een kleine website die recreatieve fietsroutes aanbiedt aan consumenten Daarbij wordt een horecaonderneming als startpunt aangegeven. Bij het startpunt zijn naast de nodige versnaperingen ook gratis routekaarten van fietsstartpunten verkrijgbaar. Zo is niet alleen de fietsroute een aangenaam tijdsverdrijf voor de miljoenen fietsende Nederlanders, maar wordt extra aangenaam gemaakt omdat de startpunten een ideaal punt zijn om met vrienden af te speken en achteraf nog even gezellig het glas te heffen. Daarnaast hebben de horeca ondermers ook vaak parkeergelegenheid, fietspomp en andere praktische services, zodat niemand stil hoeft te vallen.

En dat is natuurlijk weer interessant voor de horeca ondernemers die aangesloten zijn bij het concept (dit zijn er inmiddels 171). Zij krijgen de bezoekers over de vloer als ze de routekaart op komen halen en ook weer bij terugkomst. En welke fietser vindt het dan niet lekker om even met een lekker kopje koffie of borreltje en een hapje de dag perfect te starten en af te maken?

Usability en techniek

Er zijn drie doelstellingen gedefinieerd voor de website. Ten eerste moeten op de site de horeca gelegenheden en hun fietsroutes centraal staan, uiteindlijk zijn dit ook de startpunten van het concept. Ten tweede moeten mensen eenvoudig fietsroutes met horeca gelegenheden in een bepaalde regio kunnen vinden, zijn de horeca gelegenheden gecategoriseerd per provincie. Door een interactieve landkaart van Nederland, een zoekfunctie en navigatie via het hoofdmenu en footernavigatie kunnen bezoekers zo snel een geschikt startpunt vinden. Uiteraard heeft elke horeca gelegenheid op de site een eigen pagina om zichzelf te presenteren. En ten derde, met meer dan een half miljoen relevante zoekopdrachten per maand in de zomer kan een hoge ranking in Google voor fietsstartpunten.nl natuurlijk een belangrijke trafficgenerator zijn. De site moet dus geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines.

Voor deze website is gebruik gemaakt van het ModX CMS. De netto doorlooptijd van dit project (inclusief contentplaatsing) bedroeg circa 2 weken.

Search Engine Optimalisatie

Zoals bij alle website projecten speelt SEO voor Kittyhawk bij alle keuzes die gemaakt worden ten aanzien van design, usability, functionaliteit en content. Kittyhawk streeft daarbij altijd naar een ideale balans zodat enerzijds de site geoptimaliseerd is voor Google, maar tegelijkertijd een prettige user experience voor de bezoekers heeft. En daarmee ook voor de aangesloten horeca ondernemingen. De SEO score bij livegang van deze site bedroeg qua techniek 7,8, de content is inmiddels voor 68% geoptimaliseerd, maar de populariteit is slechts een 2. De focus moet nu dus op het stijgen van de populariteit via linkbuilding komen te liggen.  

Wil je meer weten over dit project? Of wat Kittyhawk voor de online platformen van jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op!

Volg ons op Facebook

Laatste "Trots" artikel
Facebookcampagne Spa Zuiver Amsterdam
Facebookcampagne Spa Zuiver Amsterdam