Wheel of Energy 365

Op 10/10/10 om 10.10 uur klinkt op Amsterdam Airport Schiphol het startschot voor een wereldprimeur. Op het Jan Dellaert Plein, voor Schiphol Plaza start ‘Wheel Of Energy365’.

'Wheel Of Energy365’ is een gigantisch loopwiel waarin door meerdere personen tegelijkertijd gelopen kan worden. ‘Wheel Of Energy365’ wordt 365 dagen lang, dag en nacht  – tot 9/10/11 om 12.00 uur - in estafettevorm in beweging gehouden door lopers uit Nederland en de rest van de wereld.

Wheel of Energy

 

WHEEL OF ENERGY365: 365 DAGEN SAMEN IN BEWEGING IN DE STRIJD TEGEN KANKER

Wereldprimeur op Amsterdam Airport Schiphol: atletiekbaan in metershoog loopwiel 

Initiatiefnemer van ‘Wheel Of Energy365’ is Richard Bottram, al jaren voorvechter in de internationale strijd tegen de levensbedreigende ziekte kanker. Het doel van ‘Wheel Of Energy365’ is een wereldwijde bundeling van positieve energie om mensen die leven met kanker in hun kracht te zetten: dit moet leiden tot internationale verbetering van de steun bij kanker. Naast medische behandelingen zorgt een verbeterde psychosociale ondersteuning van mensen met kanker en hun naasten voor een verhoging van de levenskwaliteit.

Bottram maakte vandaag zijn initiatief bekend en onthulde tevens de eerste beelden van deze wereldprimeur. ‘Wheel Of Energy365’  is ruim 6 meter hoog en bijna 3 meter breed. Het loopvlak bestaat uit een heuse atletiekbaan vervaardigd door de makers van Olympische parcours in Athene, Beijing en Londen. Bottram liep eerder al een jaar lang dagelijks de marathonafstand (42,2 km) om aandacht te vragen voor de strijd tegen kanker. 

Richard Bottram: “Met ‘Wheel Of Energy365’, willen we mensen die leven met kanker in hun kracht zetten, daarom pleiten we voor een internationale verbetering van psychosociale ondersteuning, van nazorg tot pijnbestrijding. Dit doen we door vanaf 10 oktober a.s. 365 dagen 24 uur per dag samen  actief in beweging te komen, fondsen te werven en een handtekeningenactie te houden ten behoeve van de World Cancer Declaration”. Een initiatief van UICC om wereldwijd kanker onder controle te krijgen.

Bottram: “Met het initiatief ‘Wheel of Energy365’ op Amsterdam Airport Schiphol, functioneert Nederland als voorbeeld voor de rest van de wereld in de strijd tegen kanker. Een samenwerking waarbij eenieder voor zijn deel in beweging komt: de overheid, de gezondheidssector, het bedrijfsleven en vooral het brede publiek. Sport verbroedert en samen maken we het verschil!”

Loop mee!


Samen in beweging..

Voor ‘Wheel Of Energy365’ roept Bottram zoveel mogelijk mensen op om samen met hem een jaar lang het loopwiel op Amsterdam Airport Schiphol in beweging te houden. Bottram heeft alle vertrouwen in een massale deelname aan deze bijzondere actie zodat er meer aandacht en geld komt voor met name de psychosociale hulpverlening aan mensen die leven met kanker en hun naasten. 

Bottram: “Als je ooit met de ziekte kanker te maken hebt gehad, begrijp je onmiddellijk wat voor een chaos dit in een mensenleven kan aanrichten. Het is een onomstotelijk feit dat 1 op de 3 mensen in zijn leven, vroeg of laat met de ziekte te maken krijgt. We kunnen en mogen ons hoofd niet wegdraaien, we moeten samen echt iets veranderen.”


..meld je hier aan!

Alle belangstellenden kunnen zich hier via de site van Wheel of Energy365  samen met bijvoorbeeld collega’s, vrienden, familieleden, leden van clubs en verenigingen door middel van voorintekening op gewenste uren aanmelden voor deelname. Bedrijven en particulieren kunnen zich via dezelfde site ook melden als sponsor van het initiatief.

 

Over Stichting Marathon365

Stichting Marathon365 is in 2006 opgericht door Richard Bottram. De organisatie zet zich in voor een wereld waarin kanker niet langer een levensbedreiging zal vormen. Er zijn talloze initiatieven en organisaties die zich inzetten voor de strijd tegen kanker. Marathon365 organiseert aanvullende evenementen die met name gericht zijn op bewustwording en het bevorderen van de kwaliteit van leven van mensen met kanker en hun naasten. De fondsen die geworven worden met de evenementen komen ten goede aan nationale en internationale projecten en organisaties die zich bezighouden met de strijd tegen kanker.

remco
Remco van Buren
08 jun 2010
Dit artikel is
2758x bekeken

Deel dit artikel via:

  • Share on Google+
Nieuwsbrief

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben de eerste die reageert!
This thread has been closed from taking new comments.
Laatste "Opinie" artikel
35 inspirerende quotes over content marketing die je te pas en onpas kunt gebruiken
35 inspirerende quotes over content marketing die je te pas en onpas kunt gebruiken