Wil jij werkervaring opdoen als social media of community manager?

Ben je een marketing & communicatie professional en zou je wel aan de slag willen als social media marketeer of community manager, maar mis je online ervaring? En wil je daarom graag je cv oppoetsen met werkervaring op het gebied van social media marketing of community building? Dan hebben wij goed nieuws. Want Kittyhawk wil haar kennis en ervaring op het gebied van marketing 3.0 graag delen en start daarom voor de zesde keer met het opleidingstraject voor een nieuwe lichting social media managers en community managers i.o.

 Wanted social media en community managers i.o.

Hoor jij weleens "Helaas, te weinig online ervaring"?

De arbeidsmarkt voor marketing & communicatie professionals is geen makkelijke markt de afgelopen jaren. Als oprichter en community manager van de community Marketing & Communicatie Vacatures zie ik het elke dag weer, het aantal professionals op zoek naar een nieuwe uitdaging is enorm, maar het aantal 'traditionele' marcom banen is nog veel te laag. Maar de vraag naar de social media savvy's, contentmarketeers, online growth hackers en community builders blijft maar stijgen. Het liefst wel met een paar jaar relevante ervaring. Dagelijks op Facebook zitten, op eigen titel Twitteren, je Instagramvolgers verblijden en verbazen met amazing shots of in LinkedIn groepen actief zijn, telt daarbij natuurlijk niet. En das mooi balen natuurlijk, want het zijn meestal hele leuke functies. 

Dus ben jij net afgestudeerd aan een mooie HBO of WO opleiding en klaar voor je eerste baan en wil je graag iets met social media, content marketing of community management gaan doen, maar mis je de ervaring die altijd gevraagd wordt? Of heb je juist al wel een paar jaar werkervaring als marcom professional en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar mis je juist social media, online marketing of community management ervaring? Dan is dit de kans om echt relevante kennis en ervaring op te doen!  

Vijf ervaringsplekken voor social media of community managers i.o.

Vijf marketing & communicatie professionals krijgen de mogelijkheid om als social media of community manager i.o. kennis en werkervaring op te doen bij een of meerdere van de communities die Kittyhawk begeleidt. De diversiteit aan communities waar we in dit traject mee aan de slag gaan, zorgt er voor dat je in heel korte tijd veel inzichten rond social media marketing, contentmarketing en community building opdoet. En het allerleukste is nog wel dat je die inzichten en de geleerde theorie direct in praktijk toe kunt passen. Die diversiteit aan communities icm de intensieve samenwerking met de andere deelnemers en de opdrachtgevers zorgt voor een boeiend traject waar samen leren van elkaars ervaringen centraal staat.  

Wat mag je verwachten?

De eerste twee weken staat het delen van onze kennis en ervaringen met je centraal. En niet alleen over community building en social media marketing, maar over marketing 3.0 in het algemeen. Zaken als de 4 nieuwe P's van marketing (Purpose, Presence, Proximity en Partnerships), social media marketing, contentmarketing, contentcreatie en veel meer zullen de revue passeren. Niet alleen wollige theorieën, maar vooral ook toegespitst op de praktische toepasbaarheid. Eigenlijk een opleiding zoals die ook incompany bij klanten van Kittyhawk wordt gegeven. Daarna mag je die kennis direct gaan toepassen in één van de communities die je gaat managen. Natuurlijk wordt je daarbij intensief begeleid. En tijdens de wekelijkse terugkomsessies zul je veel sparren met de andere deelnemers. Door zo van elkaar te leren, kunnen we de leercurve aanzienlijk versnellen. Een intensieve praktijkopleiding van 6 maanden in een nieuwe marketingdiscipline dus!

Je wordt natuurlijk echt onderdeel van het Kittyhawk netwerk vol met experts die allemaal graag met je meedenken en werken om ook zelf nieuwe initiatieven te ontplooien. Daarnaast wordt je gedurende het traject gestimuleerd en begeleid om continu je opgedane kennis en ervaringen te delen in bijvoorbeeld blogs en seminars. Zo werk je niet alleen aan je ervaringen en kennis, maar ook aan je personal branding. Bovendien krijg je de kans om vanuit het traject voor jezelf interessante netwerk mogelijkheden te creëren. Dat alles om te zorgen dat je daarmee een basis ontwikkelt waarmee je meer te vertellen hebt op de arbeidsmarkt.

Aan de slag met één van deze communities?

Er zijn een aantal interessante organisaties en communities waar je op ingezet kunt worden. Bijvoorbeeld op de community van Marketing & Communicatie Vacatures, die al langer bestaat, erg actief en redelijk "volwassen" is, maar waar een grote ambitie is om dit verder te ontwikkelen. En ook de jongere zusjes Vacatures voor HBO en WO en Internet Vacatures zijn mooie (startende) communities waar je in korte tijd enorm veel ervaring kunt opdoen. Dan is er ook nog Cribber, een nieuw social media platform voor studenten, een videoproductie bedrijf uit Eindhoven waar social media en internet marketing een grote rol speelt, de nieuwe app Creat'in die geintroduceerd gaat worden, een global omni-consumer brand die een nieuw businessmodel in de markt wilt zetten en meer. Kortom, er zijn diverse communities met allemaal hun eigen doelstellingen, doelgroepen en fase van ontwikkeling waar je veel kunt leren. 

Maar natuurlijk verwachten wij ook iets van jou... 

 • Wij verwachten bovenal dat je passie hebt voor marketing & communicatie in het algemeen en voor de online variant in het bijzonder.
 • Je bent leergierig als het gaat om marketing 3.0 en de rol van community marketing daarbinnen.
 • Je bent creatief, doet het graag anders dan anders, kleurt liever buiten dan binnen de lijntjes.
 • Humor. Humor. Humor. Social media is leuk, er mag gelachen worden. Dus humor is wel gewenst. Ook omdat dat het leven op kantoor leuker maakt trouwens.
 • Op social media en in communities speelt content een heel belangrijke rol. Het is (meer dan) een pré als jij op contentgebied een steentje kunt bijdragen. Bijvoorbeeld omdat je echt geweldige visuals kunt maken, spitsvondige teksten uit je mouw weet te schudden of als geen ander met video weet te spelen.
 • Communities houden zicht niet aan kantoortijden, enige flexibiliteit is daarom noodzakelijk.
 • Uiteraard hoeven de werkzaamheden niet persé altijd vanuit het kantoor van Kittyhawk plaats te vinden, maar samen sparren is belangrijk voor het traject. We verwachten dan ook dat je regelmatig aanwezig bent.
 • Je moet er echt voor willen gaan. Het traject vergt van iedereen een investering in tijd en energie. Een investering die het meer dan waard is, dus het is zonde om maar halve bak mee te doen.
 • Tot slot, zoals gezegd vinden wij het bij Kittyhawk belangrijk om ervaringen en kennis te delen en dat vind jij dus ook! De kennis en ervaringen die je opdoet, deel je daarom continu door er bijvoorbeeld artikelen over te schrijven en te publiceren.

De procedure

 • Je kunt je aanmelden tot en met 19 februari want dan sluit de inschrijvingsperiode.
 • De kennismakingsgesprekken zullen plaatsvinden op 22, 23 en 24 februari en indien nodig een uitloop naar de week daarna. Tenzij je zo'n geweldig opvallende sollicitatie hebt, dan zou het zo maar kunnen dat je morgen al uitnodigd wordt.
 • De daaropvolgende week zal er als tweede ronde van het proces een dagdeel gepland worden waarop maximaal 10 kandidaten worden uitgenodigd om een presentatie van maximaal 15 minuten te geven. Niet alleen aan ons en de opdrachtgevers, maar vooral ook aan elkaar. In dezelfde week worden de 5 nieuwe community managers i.o. bekend gemaakt en gaan we van start.

Maar krijg je dan echt een baan?

Ik kan geen garanties geven, maar de ervaring met de eerdere opleidingstrajecten is dat van de deelnemers meer dan 75% tijdens de opleiding al een nieuwe baan heeft gevonden waarmee ze na het traject direct aan de slag kunnen. En sowieso geldt, dat bij de diverse trajecten ook bij de opdrachtgevers de ambitie geldt dat wanneer je een goede indruk achterlaat om je een vaste rol aan te bieden.

Interesse om ervaring op te doen als social media of community manager bij Kittyhawk?

Wil jij minimaal 4 tot maximaal 6 maanden werkervaring opdoen met community building en management? Wil daar minaal 20 uur per week van je kostbare tijd in investeren? En lijkt Kittyhawk de juiste omgeving voor jou om verder te kunnen komen in het vak, laat me dan weten wie je bent en wat je motiveert. Mail me je motivatie en doe er een linkje naar je LinkedIn profiel bij. Of stuur me je sollicitatievideo (graag wel kort houden tenzij je enorm veel humor erin verwerkt hebt), de linkjes naar je persoonlijke website, blogartikelen die je geschreven hebt, een online portfolio of wat dan ook. Maar laat vooral zien wat je motiveert. O ja, mailen kan dus ter attentie van Remco van Buren. En natuurlijk kun je ook gewoon contact opnemen als je vragen of opmerkingen hebt.

Succes!

remco
Remco van Buren
23 jan 2017
Dit artikel is
2568x bekeken

Deel dit artikel via:

 • 7
 • Share on Google+
 • 0
Nieuwsbrief

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben de eerste die reageert!
This thread has been closed from taking new comments.

Volg ons op Facebook