Zeven nieuwe functies in uw Google Analytics-account

Onlangs heeft Google een aantal krachtige nieuwe functies aan Google Analytics toegevoegd. Met deze zeven nieuwe functies kunt u sneller inzicht krijgen, verdergaande aanpassingen maken, geavanceerdere analyses uitvoeren en meer mobiele marketingactiviteiten bijhouden.

Google Analytics is vanaf nu nog uitgebreider. Door de uitbreiding van deze nieuwe functies kunt u sneller inzicht krijgen, verdergaande aanpassingen maken, geavanceerdere analyses uitvoeren en meer mobiele marketingactiviteiten bijhouden.

Google Analytics: 7 nieuwe functies

 

Hieronder vind u een korte beschrijving van de nieuwe functies.

1. Informatie van Analytics met aangepaste meldingen

Op basis van een algoritmisch gestuurde, intelligente zoekmachine worden in Analytics gegevenspatronen bijgehouden voor perioden van een dag, een week en een maand. Belangrijke trendveranderingen en inzichten die u misschien niet zijn opgevallen, worden direct weergegeven in uw account. U kunt ook uw eigen aangepaste meldingen maken om daarmee een selectie van dimensies en waarden bij te houden die u per e-mail worden toegestuurd of in de gebruikersinterface worden getoond.

2. Uitgebreide doelen en nieuwe betrokkenheidsdoelen

U kunt nu nog meer conversies bijhouden door maximaal twintig doelen per profiel te definiëren. Meet bijvoorbeeld de betrokkenheid van de gebruikers en de merkbekendheid op uw site met de doelen 'Tijd op site' en 'Pagina's/bezoek'.

3. Uitgebreide rapporten over mobiel gebruik

In Google Analytics is de ondersteuning voor gegevens over mobiele websites en mobiele iPhone- en Android-toepassingen uitgebreid. Door servercode toe te voegen aan uw mobiele websites van het type PHP, JSP, PERL of ASPX, kunt u nu ook telefoons zonder JavaScript bijhouden. Ontwikkelaars van mobiele toepassingen kunnen beschikken over de SDK's en technische implementatiegegevens (alleen in het Engels). Ook kunt u uitgesplitste gegevens over mobiele apparaten en providers bekijken in de nieuwe rapporten over mobiel gebruik in het gedeelte Bezoekers.

4. Unieke bezoekers

Als u de waarde 'Unieke bezoekers' opneemt in uw aangepaste rapport of in geavanceerde segmenten, kunt u zien hoeveel verschillende bezoekers (met unieke cookies) er op uw website zijn geweest. U kunt 'Unieke bezoekers' als waarde kiezen in elke dimensie van Google Analytics.

5. Geavanceerde analysefuncties

Ga dieper in op uw gegevens met draaitabellen, secundaire dimensies en geavanceerde tabelfilters. Met de combinatie van deze functies kunt u snel diepgravende gegevensanalyses in uw account uitvoeren.

6. Geavanceerde segmenten en aangepaste rapportsjablonen delen

U kunt de link naar de URL voor een geavanceerd segment of aangepast rapport delen met anderen die een Analytics-account hebben. De kant-en-klare sjabloon wordt automatisch geïmporteerd in hun account. U kunt uw geavanceerde segmenten en aangepaste rapporten nu ook delen met (of verbergen voor) specifieke profielen.

7. Meerdere aangepaste variabelen

Aangepaste variabelen geven u de kracht en flexibiliteit om Google Analytics zo aan te passen dat u exact die gegevens over het sitegebruik verzamelt die voor uw bedrijfsvoering het belangrijkst zijn. Zo kunt u de bezoeken aan uw site definiëren en bijhouden volgens bepaalde bezoekerskenmerken (bijvoorbeeld lid of niet-lid), sessiekenmerken (aangemeld of niet) en paginakenmerken (heeft wel of niet het gedeelte Sport bezocht). Met aangepaste variabelen kunt u een onbeperkt aantal interacties en gedragingen op uw site in kaart brengen.

bron: Google

remco
Remco van Buren
12 jan 2010
Dit artikel is
9020x bekeken

Deel dit artikel via:

  • Share on Google+
Nieuwsbrief

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben de eerste die reageert!
This thread has been closed from taking new comments.
Laatste "Opinie" artikel
35 inspirerende quotes over content marketing die je te pas en onpas kunt gebruiken
35 inspirerende quotes over content marketing die je te pas en onpas kunt gebruiken